Sidor

söndag 5 juni 2022

 Addis Abeba, 5 juni 2022

Hej och glad pingst till er alla!                                                                                     

Härligt att få skriva till er denna dag, kyrkans födelsedag. Önskar er all välsignelse och mer av den Helige Andes kraft över oss alla.

Här har vi det bra förrutom att vi har haft Covid hela familjen den senaste veckan. Det har inte blivit mer än en rejäl förkylning som så klart drabbat mest mig och Fanuel. Vi är på bättringsvägen och hoppas att det ska gå över fort. Barnen har varit hemma hela veckan som varit men vi tänkte att de skulle få börja skolan igen imorgon eftersom de inte haft symtom på flera dagar. De slutar skolan här den 24de, så det är 3 veckor kvar till sommarlovet.

Vi har haft en lång, varm och torr period här men idag regnar och åskar det och är kallt. Det var ett efterlängtat regn, kanske är det första dagen på regnperioden som brukar hålla på under juni till augusti. Det brukar vara ganska långdraget och långtråkigt att vara här under regnperioden, men vi planerar att åka till Sverige någon gång i slutet på juli för en månad. Vi ser fram emot att få uppleva lite av den svenska sommaren.

Som jag skrev förra gången hade vi 6 grupper igång under våren i området kring Butajira. Dessa avslutade vi i april och hade härliga examensgudstjänster för våra drygt 400 elever där. De delade då många vittnesbörd. Ett som berörde mig mycket var en kille som berättade att när vi undervisat om pingstdagen och bett tillsammans så hade han blivit verkligt fylld av den Helige Ande och från den dagen hade hans liv blivit förvandlat, nu berättar han konstant för andra om Jesus och upplever Guds kraft i sitt liv. Här kommer bilder från 4 av dessa examensgrupper.





Parallelt med att vi avslutade dessa grupper förberede vi nya platser att börja en ny omgång undervisning i. Det var väldigt mycket jobb och Fanuel åkte runt minst 3 gånger på varje plats för att tala med ledarna från de olika församlingarna, inspirera och informera om vårt arbete. Det gäller verkligen att lyckas att få igång ledarna ordentligt, eftersom det är de som sedan inspirerar och samlar ihop folket åt oss så att de kommer till undervisningen. Hans hårda arbete gav verkligen frukt, nu är vi igång på 9 olika platser och har ca 1200 elever totalt, vissa av grupperna består av upp emot 170 elever. Det är på 3 platser runt staden Nazret i öster och på 5 platser i området runt staden Zwai i sydöst. Den nionde gruppen är i fängelset i Zwai, där vi har ca 40 män som vi träffar varje torsdag eftermiddag.

Det har varit otroligt varmt, upp emot 40 grader när vi undervisat på många av dessa platser den senaste månaden, vilket är utmanande för både mig och Fanuel som lätt får migrän vid värme. Vi hoppas att regnen nu ska kyla ner även dessa platser så det blir lite lättare framöver. 

Vi har nu kommit fram till berättelse 11-12 den här veckan som handlar bl.a. om Tabernaklet i Gamla Testamentet. Tyvärr har coronan gjort att vi fått vara hemma den senaste veckan men vi har en duktig medarbetare/översättare till Oromospråket, som kunnat fortsätta och hålla igång arbetet. Vi har bara varit tvugna att anlita chaufförer som kunnat stjutsa honom ut till dessa byar eftersom han själv inte har körkort. Vår medarbetare heter Teshale, han har varit med oss sedan vi startat dessa nya grupper, men han arbetade även med oss ett tag under 2018 så han har bra koll på det mesta. Här några bilder jag tagit då Teshale undervisat, i den andra kör han drama och har Adam och Eva framför sig.


Som ni förstår har det varit otroligt roligt att träffa så många nya människor de senaste månaderna, de har verkligen tyckt om undervisningen och eleverna har ökat i antal för varje vecka som gått. De berättar även vidare berättelserna, redan efter första veckan berättade 2 av våra elever i Meki att de fått leda människor till tro efter att de berättat berättelserna för ofrälsta.

En utmaning vi har är att priserna på allting här ökar väldigt snabbt nu. Ett exempel är bensinpriserna, vilket de ju gör överallt, ökningen och det faktum att vi åker till fler platser nu än tidigare gör att vi har fördubblat vår bensinkostnad per månad och ligger nu långt över det som är vår budget. Vi delar även ut material till våra elever och ökningen av elever i kombination med ökning av pris på papper och kopiatorfärg gör att vi även där går över budget. Om det är någon församling eller privatperson som läser detta som skulle vilja hjälpa oss med en extra engångs eller månatlig gåva för att täcka upp våra verksamhetskostnader så skulle det betyda väldigt mycket och vi skulle vara så glada om ni hörde av er.

Tack också för era förböner, de behövs verkligen. Be gärna att vi snabbt får bli friska och totalt återhämtade, be för ekonomin att det får gå ihop så att vi kan fortsätta undervisa på alla dessa platser och be för alla våra nya elever att Guds ord genom denna undervisning får beröra dem på djupet och att de får kraft att dela det med många fler.

Skickar med ett par bilder på familjen. Den första från en helg vid Langanosjön i april och den andra när vi klätt upp oss i Etiopiska kläder och firar påsk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar