Sidor

söndag 16 juni 2024

Avslutning i Etiopien, på väg hem till Sverige

Hoppas att ni har en härlig start på sommaren hemma i Sverige. Här har vi fått börja känna på början på regnperioden som brukar hålla på här under sommarmånaderna, men än är det ganska mycket sol också på dagarna. 

Nu är det bara 2 veckor innan vi flyttar till Sverige och som jag sagt tidigare planerar vi nu att stanna i Sverige för ett bra tag framöver. Vi känner att skolsituationen för barnen gjort att vi behövde fatta det beslutet och oroligheterna här i landet gör också att vi inte kan arbeta ute i byarna på det sätt som vi skulle vilja. Kanske att vi någon gång i framtiden kommer tillbaka om situationen förändras, behovet av undervisning och storytelling har ju inte förändrats och än finns det många platser i Etiopien som vi inte nått. 


Den senaste tiden har vi jobbat mycket med att förbereda oss för vår flytt. Vi kan ju inte ta med oss så mycket till Sverige så det är mycket vi behöver sälja och göra oss av med, allt som vi samlat på oss här under 20 års tid. Det är också många vi ska ta avsked av, släkt och vänner som det kanske dröjer länge innan vi träffar igen. Igår hade vår mellanpojke Nimo skolavslutning och det kändes lite tråkigt att säga hejdå till vänner och lärare han haft där de senaste tre åren. Men trots allt känner vi oss peppade att åka till Sverige nu.


Vi har fått tag i en jättefin och stor lägenhet i Sund i Övik som vi kommer att hyra från 1 juli, precis där vi önskade att bo eftersom alla tre pojkarna kommer att börja på Broskolan som inte ligger så långt därifrån. Jag, Hanna, har fått jobb på Pingstkyrkan som Administrativ chef, vilket känns jättespännande och roligt. Fanuel kommer att börja söka jobb när vi kommer till Sverige och vi hoppas att han också får tag i något han kommer att trivas med. 



två av våra nuvarande grupper

De senaste 4 månaderna har vi haft 4 storytelling grupper igång. Jag har undervisat varje tisdag i staden Nazret 10 mil sydost om Addis Abeba. Där har 50 missionärer/evangelister, anställda av församlingar och utsända för att tjäna i olika byar i området, samlats till 10 heldagar med undervisning. Nu på tisdag blir det den sista dagen undervisning där och de har nu lärt sig alla berättelserna. De använder detta i sina byar på ett fantastiskt sätt. Det är byar dit vi inte skulle kunna åka för att undervisa p.g.a. oroligheter. Många i dessa byar har fått väldigt lite bibelundervisning tidigare och de berättar att storytelling är en otrolig välsignelse i allt deras församlingsarbete och evangelisationsarbete nu. 


Förutom den gruppen har Fanuel och vår medarbetare Teshale undervisat i 3 grupper i olika byar runt staden Mojo, 8 mil sydöst om Addis, på torsdagar. Det är ungefär 250 elever totalt i dessa grupper och Teshale kommer att fortsätta undervisningen där även under juli månad för att hinna färdigt alla 38 berättelserna. 



I byn där vi har vår tredje grupp


Vår medarbetare Teshale brinner verkligen för detta arbete och har blivit väldigt duktig på att undervisa och träna storytelling i byarna på det lokala språket Oromo. Han och vi önskar att han ska kunna fortsätta och undervisa framöver i byar där vi inte har hunnit undervisa än. Behovet av klar och tydlig frälsningsfokuserad undervisning är jättestort ute i byarna, och storytelling har varit till så stor välsignelse och skulle fortsätta att vara det om han fick möjlighet att fortsätta bära detta vidare. 


Om det är några av er som läser detta, församlingar eller enskilda, som skulle vilja vara med och stötta honom ekonomiskt för att göra detta, så får ni väldigt gärna höra av er. Om vi får ihop 2000-3000 kr/ månad så skulle han kunna fortsätta arbetet med 2-3 grupper per vecka. Hör av er om ni vill vara med, så kan vi fortsätta planera med församlingen i Övik om hur vi lägger upp det i så fall. 


Till sist vill jag tacka så jättemycket för stöd och förbön under den här tiden, det betyder jättemycket att vi fått göra det här tillsammans med er alla. Gud välsigne er! 


Som tidigare har jag även den här veckan gjort en film från främst vår grupp i Nazret där jag delar deras vittnesbörd m.m. Därför skriver jag inte mer här utan klicka gärna på länken nedan för att se filmen.


Hälsningar

Hanna, Fanuel, Noah, Nimo och Amos


Länk till filmen:


https://youtu.be/GXFcqiZXa04




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar